Optical Studio - New Addition & Renovation

Main Entrance

Location: Northampton, MA

Type: Building Addition and Renovation

Delivery Method: General Contractor

Architect: Thomas Douglas Architects

Project Description:

The Optical Studio, a personalized eye care practice, was first opened by Dr. Maribeth Erb in 1993.  Since then, the business has continued to expand and needed a way to service their growing client-base.  Thomas Douglas Architects were brought onboard to design a new addition and renovation of the existing office area. 

 

As a General Contractor, Keiter Builders managed the construction process from start to finish.  In order to maintain business operations, the project was phased.   A very tight site made for a logistically complicated project.  The new addition doubled the size of their operation.

Exterior
Exterior
Exterior
New Addition
New Entrance
New Addition
Entrance
Entrance
Entrance
Waiting room
Optical shop
Optical shop
Front desk
Front desk / Optical shop
Front desk
Hallway to new addition
Contact station
Contacts station
Hallway
Examination Room
Examination room
Examination room
Reception
Reception
Reception
Reception
Examination
Hallway
New addition
New addition
1/2
RC2019WINNER.jpg